Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var rädd om din rätt



Allt kan förändras och snabbt kan det gå. 
Den väg som vi vandrar kan hastigt bli grå. 

Allt kan förändras och allt vi har kärt, 
först då vi förstår vad det verkligt var värt. 

Du går till ett val, för du har just ett val. 
Om du stannar hemma är det också ett val. 

Men du slarvar med rätten dina förfäder gett, 
de som ej hade rösträtt de som ej rösträtt sett. 

Den kampen den fortsätter vareviga dag, 
för demokrati, det är ingen självklar lag. 

Så vårda den väl och var rädd om vår rätt. 
Utan dessa som stred hade ej detta skett.  

I världen finns mänskor som inser det här, 
för de har inte rätten, den som vi håller kär. 

Den röst vi försakar och nonchigt förstör, 
är det som många mänskor går i döden för. 








Bunden vers (Rim) av Anders Nordlander VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-07 00:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är rädd om min rätt - att VÄGRA rösta.
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP