Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale...


Längtan efter värme speglat

 

 

ansiktet speglat i en ruta reflektera

bredvid sitter en kråka och kurtisera

kylan gör marken frusen tjälen fäst

frostros klänger i gren som allra bäst 

 

i gråskalorna tecknar sig livets gestalt

speglar sig bak och fram... speglas i allt

bladens skrumpna skinn rasslar över vägen

ansiktets särdrags karaktär speglar, förlägen...

 

en dag ska färgerna tecknas i regnbågens prakt

kvar bli den varma verklighet där solen har makt

då ska frostrosorna släppa sitt tag och smälta ned

och kråkan flyga bort över havet mot horisonten bred

 

kvar endast ansiktet speglat i lugn och bränna

det är vinter nu men längtan efter vår vi känna

ljuset vänder åter en dag tappa ej hoppet min vän

och snart ska du dina anletsdrag åter känna igen

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-01-07 10:25



Bookmark and Share


  Niliboy
I det overkliga eller fiktiva föds vi ibland som en doft aven hörsägen trevar viossfram!
2022-01-08

  BenGust VIP
Tröttheten far med mörkret och fler sinnen kopplas på med ljusinsläpp och värme.

2022-01-07

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Men är det bara jag som gillar vintern?
2022-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Fint om den efterlängtade våren.

2022-01-07

  Kajan VIP
En sådan dovt skimrande pärla att betrakta och beakta. Tack för upplevelsen !
2022-01-07

  Sparvögat VIP
Fina ord till det efterlängtade vårljuset…
2022-01-07

  Maria Sundelin VIP
Jag tycker inte om speglar
2022-01-07

  Öknens Ros VIP
Efter kylan knackar våren på dörren.
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP