Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

XII. Ogräs

Ett aldrig sett botaniskt fenomen
har i min trädgård slagit rot och gröder,
vars stjälk utstrålar violetta sken
och sporerna likt pyrophori glöder.
Dess kronblad viker sig som långa tungor
varunder hänger utomjordslig frukt,
pulserande som cancersjuka lungor
och utsöndrar en outhärdlig lukt.

Tre veckor har nu gått sen invasionen
av ogräset Linné ej skänkt ett namn.
Inunder dörren kryper i miljonen
små tunna rötter mot min trygga hamn.
I feber vaknar jag upp ur min vila
till fasan att mitt skinn har blivit lila.











Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-07 16:49



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Det sägs att pandemin orsakar fler mardrömmar.
Stryk "skänkt" eller "gett"!
Viss temporal inkongruens i den sista terzinens avslutande versrader. Förslag: "I feber vaknar jag upp ur min vila..."
2022-01-07

  Ordsus
Obehagligt ändå...
2022-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus