Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ledsamheter.


Katten


jag såg en katt idag.
överkörd,
lidandes,
krossad, våt.

ögonen blödde.
hennes tänder,
små gluggar som öppnar sig
igen och igen.

ljud, ljud, ljud.

såg hennes kvinna
luta sig över henne.
nyckelbenen våta,
hennes mun ett tyst sår.

jag hoppades
att de hade avhandlat
att dö med varandra.

vilka andra böner
kan höra
det där olidliga ljudet.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 123 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-07 23:14



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En text med sorg som man nästan kan ta på, orden går fram.
2022-01-14

  Kajan VIP
Text som bryter sig igenom vardagsskalet och tar läsaren in i händelsen.
2022-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen