Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten ska berätta och försöka förmedla känslan av det som pågår här i närheten av där jag har min bostad. Förhoppningsvis är det bara mina "fantasier" eller något fruktansvärt som är i verkligheten?


Vilka är det som bevakar oss?

"-Nu är hon utskriven från Backa Röd.

Fantastiskt, tänker jag är Backa Röd ett sjukhusområde,
område dit dom flyttade alla Lillhagens mentalpatienter?

Då börjar bilden klarna för mig.

"-den, ger dödshjälp.

Känner det där förlösande skrattet komma ur min strupe.

Jag har just blivit utskriven av de som övervakar mig.

Nu hörs inte grannen ovanpå mig jättetydligt
men jag kan ändå urskilja det i sammanhang.

Hm, så nu är jag utskriven från området.

Tycker de att jag får flytta?

Jag känner den där olustiga känslan inom mig
den där riktigt äckliga lukten från 2015 ovanpå
mig tar fram min text om kannibalerna, minns.

Är dom hjärntvättade,
de som tror de är sjukpersonal?

Eller är det Terrorister
en sekt inom mentalvårdsutövning?

Med egna regler i människohantering.

Backa Röd är ett helt vanligt, normalt
bostadsområde med vanliga hyresgäster
men vet de om detta, de som övervakar oss?

Känner ni känslan?

Den där mentalsjuks känslan?

Den sprids i området, men är inte från er själva.

Den kommer utifrån, luftburen, de pratar underligt.

Var kommer de ifrån och hur länge har de varit här?

2012?

Har studerat områdets byggnader och miljö inför
mina förslag till förändrings arbetet och gått runt
i området, känt in det nog var det bättre före 2012

Eller inte, det här med rykten och föreställningar
om att det föreligger på ett visst sätt, ska prövas..

Av Polisen när de tycker omständigheterna talar för det.

Är vi där än ?

Detta handlar om Mentalvården
som lades ner under 90-talet då
människorna fick andra insatser

Kanske de som är här inte vet om det?

Finns det någon som kan gå in i detta
läkare inom psyk eller spec. utbildade
inom kriminalvården som kan se efter?


Nu är jag förhoppningsvis utskriven från deras "grej".




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-08 13:49



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Å fy katten! Det här låter jättehemskt. Man vet inte vad man ska tro. Flytta därifrån!
2022-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP