Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuliss #1 : Bortsmält

 

 

mitt i evinnerligheternas karusell

just innan äntligen

måste somna igen, gläntar jag

på rummets vårliga gardin

och finner ett komplett lager nysnö

klockan tolv på blanka dagen

efter spöklikt givande sökresultat

då jag behöver snön som minst

 

 

bäddar in min lätt upprörda

tankes tyngsta texter ofärdiga

bland skådespelerskor under spretande täcket

upptäcker jag att hon blev mörk komiker;

hur ohyggligt mycket som kan ske i andra människors liv

mens inte ens poetsidan är tillgänglig

och drömmer om samma

främmande kvartér som igår

där bekantingar betér sig besynnerligt

 

 

när jag fått mina ögonlock att sakta hissas

klockan arton kikar januari ut

genom glipan där snön

lyser med sin fullkomliga frånvaro

i fruset regn, rutiga spår som jag aldrig hörde

bland 2022 års alla bästa album från 1972

startar åter karusellen på noll

nu då skulle behövt snön som mest

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-08 21:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
Denna gillade jag verkligen. Som en poetisk dagboksanteckning. Så dov men ändå med acceptans på något vis. Sparas!
2022-01-11

  Monika A Mirsch VIP
har snö som allra mest - behöver spaden för på bästa sätt

2022-01-11

  Gunwale VIP
Ja, vill man uppleva snöfall och snötäckt mark i Göteborg gäller det att ta vara på de stunder som bjuds … men ibland måste man ju sova … och då tror jag snöfall påverkar drömmarna, jag upplever det i a f, man kastas mellan världar, drömda eller ej, de snurrar på i sina evinnerliga karuseller, evinnerliga gåtor, både verkligheten och drömmarna. Jag tycker du visar det bra. ;-)
2022-01-08

  lodjuret/seglare VIP
Läppsmält, hjärnsläpp, svårsmält, sälldegel, avrundsstund... sundgod i Gottsunda, utanför Gott röra... nde
2022-01-08

  Nanna X
Oj, ännu en serie startad! Fin antites med snön som ramar in historien - hur den kommer när den inte behövs, men inte när den behövs...

Får mig att tänka på en låt av Gullan Bornemark som jag hörde som barn:

Var är Oskar? Var är Oskar?
Finns inte när som bäst han behövs
Jag har sökt igenom kakburken ja'
Där tycker Oskar om att va
Men ingen Oskar, ingen Oskar
Och inte en kaka kvar
2022-01-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP