Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagarna jag sprang




Det finns inom oss alla. Stoft
av begynnelse.

Spår av
kosmos ungdom.

Vi går

på en medelålders
planet.

Flämtande

stjärna du frustar
slungar din energi

mot oss.

Blir en
vind

en rotation
och ett

solsystem.

Så vem ska föra minnet vidare
när du slocknar säg ?




"dagarna jag sprang
som litet barn
i din vackra uppgång,
din gryning."





En sen
kväll,

ett stearinljus på ett
nattduksbord

till
midnattsklockans
darrande slag

Inte ett vykort
i dag heller

bara tyst,
ensamt.

och tomt.









Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 128 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-20 12:01



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Här finns en stor omsorg för vart ord, och en stor berättelse om villkoren. Den kommer nära, nära i beskrivningen av människan/människorna i den.
2022-10-21

  Niliboy
Mycket fint, synd bara att det känns tomt, ibland. Det finns ju så mycket att glädjas åt, eller hur!
2022-10-20

  Staffan Nilsson

Mycket fint!
Du börjar med att vi ett med kosmos - inte ensamma.
Du slutar med att det inte är helhet vi saknar, vi saknar närhet.

2022-10-20

  Sparvögat VIP
Tid av minnen~i stjärnfallets hopp…
2022-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg