Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidspann

Åldern tar ut sin rätt,
sägs det i alla fall.
Mognad och hyfsat vett
tillhör en sådan mall.

Ungdomlig kämpaglöd
förhindrar akut nöd.

Åldern medför en risk
för fatala följder.
Att man håller sig frisk
krävs för att man nöjd är.

Ungdomligt övermod
är en riskfylld vårflod.

Åldern gör sig påmind
i flera sammanhang.
I dess med- och motvind
bör man ha viss talang.

Ungdomligt stark vilja
är lått att urskilja.

Är du på ålderns höst
eller i ungdoms vår
kan du behöva tröst
när tillvaron är svår.

Viktigt är, först som sist,
att inte lida brist.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 81 gånger
Publicerad 2022-01-09 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström