Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


Strapats i forstakt


Blåsvarta berg
i aftonsvalkans ljus

Ge inte tappt
sjöd det uti
blodkamrarna

Och efterhand
svävade ryggsäckarna
åter med lätthet

Medan fjorden vilade
hemlighetsfull och
gröndjup nedanför

Där gårdagsvind
letat stigens steg
bland klippor och
segrötters dolda prång

Under kängor lades ny mark
utsprång till tuvgrönska
och fallsprång med vatten

Ur ledet
i stämmor
flöt trallsången
i riktning kanjonen

Öppen som en hägring
av utkarvad dolomit
ur seklers grund

Nerrusande blickar
mot hisnande djup
och forsens förväntan




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-09 14:40



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Genom dina och Elinors diktning upplever jag den magnifika naturen vid forsen! Vackert!
2022-01-12

  Susen VIP
En naturupplevelse växer fram. En förväntan som uppfylls i både språkbruk och bildskapande.
2022-01-10

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om en vandring där omgivningen tas in med alla sinnen.
2022-01-10
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP