Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och BenGust


Strapats i forstakt 2

Blåsvarta berg
i aftonsvalkans ljus

Ge inte tappt
sjöd det uti
blodkamrarna

Och efterhand
svävade ryggsäckarna
åter med lätthet

Medan fjorden vilade
hemlighetsfull och
gröndjup nedanför

Där gårdagsvind
letat stigens steg
bland klippor och
segrötters dolda prång

Under kängor lades ny mark
utsprång till tuvgrönska
och fallsprång med vatten

Ur ledet
i stämmor
flöt trallsången
i riktning kanjonen

Öppen som en hägring
av utkarvad dolomit
ur seklers grund

Nerrusande blickar
mot hisnande djup
och forsens förväntan




Fri vers (Prosapoesi) av Elinor Sörensson VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-09 14:43



Bookmark and Share


  räddare/antenner
Jag gillar ditt språks lätthet, förståelse kommer kräva fler läsningar men jag tolkar ryggsäck på mitt sätt..
2022-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP