Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mat: 2


Tallbarr

 

De föddes till världen som tallbarr är två

och lika som bär för den delen

men en bets och en revs ska du veta.

Små skolbarn på trappen till höstlovet då

de läste i skolsysterbreven

att de var alldeles för feta.

 

De föddes till världen som tallbarr är två

men skiljdes sen åt längs med vägen -

där en kan gå får annan streta.

Ja, vissa får sjukdomen när de är små,

så små att de stannar i växten

då livet läggs tungt på en speta.

 

 

 




Bunden vers av 100apor
Läst 205 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-01-28 00:40



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Skickligt uppbyggd dikt med fina rim och djupsinnigt innehåll!
2022-04-08

  TrollTörnTrappan VIP
Förträfflig studie i livets sammanflätade orättvisa - vad som kan synas käpprätt snett..

Intressant hur du lär mig om tallbar - har aldrig tänkt på att de hänger ihop tu och tu.. Nog snarare trott att deras parvishet vore en av flera möjliga kombinationer - men ser nu att 2 är barrens grundmall..
2022-01-28

    Lena Söderkvist VIP
Intressant innehåll, tragikomiskt på något sätt, och bra rimfläta.
2022-01-28
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano