Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den obegripbara kärleken.


ATT ÄLSKA NÅGON

Att älska någon annan är en strid,
som sätter jaget i en särskild plåga.
Att älska någon är att våga våga
beblanda oro in i egots frid.

Vem älskar du? Det är min fråga.
Är det ditt själv som upptar all din tid?
Är det en främling, någon strax bredvid?
Vet du ens själv objektet för din låga?

"Men störst är kärleken!" Den analoga
parabeln, är ett slags hybrid,
en mix av Eros och Agapes håga.

Att älska någon är en "Guds" förmåga.
Den kärleken är både blind och blid.
"Gud" älskar varje människa med råga!













Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-10 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP