Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Job.37:22: I guldglans kommer Han från Norden.


Han föddes i vår


precis som solen mindes
de gamla stigarna
som en gång var oss väl bekanta.
precis som de vände sig till
de stjärnklara vildmarkerna igen.
han föddes skrikande,
solen hörde och skyndade norrut.

nu rycker vintern i hälarna
och vrider sina fotfall
mellan stjärnorna
för att svälja hans planer i tiden.
men han föddes i vår
och vilar inte förrän han möter solen
på dessa norra stigar igen.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-11 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen