Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sanden blir till guld


Språkets alkemi

Genom lika delar

glömska och hågkomst

kan rostigt järn förädlas

till minnesvärt guld.

 

Ja, så kan minnets kjökkenmödding

via språkets alkemi

transsubstantieras

till en skattkammare.

 

Och då blir sanden till guld

i minnenas trädgård!




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-11 15:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fullt gebriplig känslostämd med darr, så knäpper även en sångare på gitarr, sjunger visor om sommar o kär lek, så vaggas till sömns utan längtan till diskotek, en läsare kan tryggheter sakna ibland, medan vågor från havet smeker en strand...
2022-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP