Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

XXIV. Underverket

Arkitektoniskt är den utan like,
i ålder ojämförlig med det äldsta.
En lämning av ett hittills okänt rike,
som arkeologer känna vi oss frälsta!
En civilisation ifrån det forna
med högkultur och religiösa tempel
vars spiror uppåt skruva sig och torna,
fasader med liturgiska exempel.

På vandring genom staden genomsöktes
palats som flytta sig och skifta form.
Likt tid och rum helt egenmäktigt kröktes,
den ena stunden solsken, andra storm.
Den staden lever, andas och förleder!
För objudna fördärvets väg bereder!




Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 106 gånger
Publicerad 2022-01-11 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus