Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den där önskan och strävan om att vilja få ut mer av livet, som kan vara både livsbejakande och lite skamlig.


Har så svårt att nöja mig


Som ett vasstrå i vinden vägrar jag böja mig.
Jag vill inte nöja mig,
vill ha mer av livet.

Försöker ödmjuka mig inför det jag redan fått,
inte önska mig allt det där,
jag tror jag måste ha för att känna lycka.

Varför skulle just jag få det som inte alla har,
jag kan ju ställa mig upp på egen hand varenda dag,
skulle inte det räcka för att känna sig nöjd
med livets vingslag.

Men ändå,
som ett vasstrå i vinden vägrar jag böja mig,
har så svårt att nöja mig.

 

 




Fri vers av Ordsus
Läst 202 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-01-11 23:18



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Bra liknelse med vasstrået att fundera på. Strävan och inte ge upp, mänskligt om man orkar, att nå något mera. Strået förstås fast på plats, vi kan röra oss i motvind och medvind.
2022-02-03

  S.A.I. Steve Lando VIP
nöj dig så aldrig!

En gudinna som du
må så aldrig bli nöjd

må så alltid få mer
oändligt
2022-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ordsus
Ordsus