Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lars Lerin står bakom min rygg

Jag klättrar upp i en järnvägsvagn från trettiotalet
kikar in i en kupé fylld av svävande ljuslila slipsar
delvis belysta av det tidiga morgonljuset
Lars Lerin står bakom min rygg

Allt förvirrat vandrande i världen
leder fram till denna plats
Det finns ingenting mer att göra
än att se och vara en liten stund till

Möt mig här på den hemliga stationen
där bruset från sekler av strävan stillnar
Från och med nu är du befriad
från anpassningens stela korsett

Jag vet inte om det är tåget som går
Lars Lerin som kliver av
eller slipsarna som faller mot golvet
men ögonblicket är strax förbi

Jag kommer att vandra på välkända gator
möta vardagens trötta gäspningar
med en slipad diamant i fickan
som en spegel av en kupé med svävande ljuslila slipsar

En bild som tar mig till mänskliga möten
ord-skapandets glädje
penslar dukar och färg
i väntan på det tidiga morgonljuset




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-01-12 09:22



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker suggestiv dikt som för mig mellan dröm och verklighet.
2022-01-17

  Anya VIP
Som en tavla av Chagall. Gillar den suggestiva tonen.
2022-01-16

    Lena Staaf VIP
Konsten och poesin i nära släktskap. Skapande och fantasi. Fin dikt!
2022-01-12

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-01-12

  Blomma-Stjärna VIP
när verkligheten skänker en stund av magi
lever vi upp som på nytt
fint!
2022-01-12

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fin dikt, tack
2022-01-12

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Är det jag som drömmer..... eller du.... ?? En text som ger mig många tankar, som jag inte kan sätta fingret på helt.
2022-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP