Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så skönt att fått vila sig efter lite möten.


Idag är en ny dag.

Sagoboken "Polis Planet" som vi läser för våra barn.

Ja?

Den är ännu inte skriven.

Pedagogik!

Hm, jag vet.

Illustration!

Ja, det också.

Målet?

Jorden, att komma ner.

Som konstnär?

Exakt, plaska i leran, måla med den på lekplatsen.

Och läs för barnen "Polis Planet" där finns moralen.

Moralen?

Han kallas så, den vise mannen.

(Utbildningen är vår egen och inte samhällets)

Den har samma sfär som de-godas.

Nu förstår jag inte de-godas?

Äsch, ta bort det sista!

(Jo, jag tänkte så att kan jag få vara med?)

Bästa sättet att komma in är genom att börja
litet, liten lägenhet, litet uppdrag, litet betalt.

?

Så blir arbets-insatsen en investering i framtiden.

En del i utbildningen?

Ja, visst är det förmånligt.

Men får man bidrag av staten är det där du bidrar.

Inte privat aktör, hobby som blir eget företag?

Nej, vi är nu utbildade och fortsätter den vägen.

Men det är klart, du är fri att utnyttja det för egen del.

Att ge tillbaka är stort när man kommer från Polis Planet.

(Så samlades alla för att bidra med texter och illustrationer)

Poeter som hjälper oss att trycka våra fina böcker är här.

Bokförlaget?

Så svårt att få ihop det.

Vi börjar hemma, så kan vi träffas i Markurellstugan?

Kom till nästa hyresgästförenings möte och be om, tillgång.

Låter som vi har tillgångar.

Hm, mycket mer än så när vi...

Sluta, måste du avslöja allt!

Kom, nu skriver vi boken...

Men den ska ju alla skriva!

Då får väl vi ha många olika "Polis Planet" böcker.

Varianter.

Och vilka är de nu, då?

Dom bor på planet polis och är väldigt olika varandra.

Hm, är vi snälla?






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-12 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP