Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


SOMMAR SOL OCH HAV

 

Jag gick där längs den helt öde lilla stigen

ner mot havet

humlorna dansade runt bland ängens

alla blommor

och fjärilarnas vingslag skapade nästan själva

en ljum bris

 

jag lämnade stigen och vek av upp

över en stor klippformation

värmen denna morgon var tryckande

men också helt ljuvlig

vattnet blev allt mer lockande ju närmare

havsbrynet jag kom

 

snart så stod jag där vid strandkanten

och såg ut över havet

ett steg framåt och mina tår nuddade nu vid

det ljumma vattnet

en yster fiskmås skrek lätt hånfullt över

min plötsliga uppenbarelse 

 

jag tänkte för mig själv att herregud

så vackert detta underbara är

och vid min själ vad jag älskar

sommar, sol och hav

just i detta nu omslöt det ljuvliga salta havet

min nakna kropp

 

ännu en ny dag i mitt liv fick inledas med denna

formidabla upplevelse

jag låg på rygg där i vattnet och kisade upp på den

helt molnfria himlen

solen formligen öste ner och lugnet där i viken

...dränerade min hjärna

 

ännu en dag att minnas …ännu en sommardag

...vid mitt älskade hav

 

Copyright © AndLou

 




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-12 15:04



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
När jag seglar på havet mot den fjärra horisonten fylls jag av lycka.
Fint skildrat av dig
2022-01-13

  ULJO
Dit man längtar nu. Till sommar, sol och blått vatten.
2022-01-12
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP