Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds fullkomliga support

 

När du existentiellt, psykologiskt, när du i alla avseenden är inträngd i ett hörn och inte kan komma undan längre, och självaste Gud stirrar på dig med sina allseende och kompromisslösa ögon och kräver av dig sanning, sanning och åter igen sanning. Du har ingenstans att fly och i panik så skriker du att dina gamla strategier ska fungera men du sitter fast som i ett skruvstäd. Din ångest och fasa är obeskrivlig så du ber till den Gud som du aldrig har trott på, som du har hånat och förolämpat. Du ber i veckor och det du får är den fruktansvärda sanningen om vem du har varit och vad du har gjort. Skruvstädets plåga avtar så småningom och du börjar att förändra ditt liv och be folk om förlåtelse. I AA-gruppen finner du hjälp och nya vänner och den svåraste tiden går mot sitt slut. Den som i sin nöd vänder sig till Gud kommer inte att bli avvisad. Den som bankar på Hans port ska bli insläppt. Den som ödmjukt ber om hjälp ska få Hans fullkomliga support.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-01-13 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP