Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att hantera, och lägga bakom sig, vintermelankolin.


Svarta hav

Jag steg upp
ur svarta hav
steg upp på stränder
gav mig av
till svarta länder
tog min stav
och sökte vägar,
sökte svar
följde floder,
vattendrag
allt som flöt
som bar tillbaks
följde jag
till öppna stränder,
öppna hav
där svarta himlar
faller ner
i öppna händer
vilar jag




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-13 17:52



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Älskar flowet!
2022-02-02

  bohemen VIP
Denna dikt har ett starkt målande språk. Bra!
2022-01-17

  Den skrivande tysta
Riktigt snyggt. Melodiskt vackert.
2022-01-14

  smultronbergen VIP

Din melankoli låter sig följa någon
slags ström- du håller inte i färdkäppen
men i slutet upplevs det trots allt som
om du låter dig påverkas/ något hopp
känns i den öppna handen.
2022-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP