Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sammanfattning:Att bevandra sig genom livet?





Skallerorm är granne
med gamla torra ägg
-skal

Stöldgods är granne
med begär

Tänk så många gånger
Du befunnit dig i andra
Människors drömmar

Utan att du vetat någon
-ting där utav det

Förutom när någon
Berättat det för dig

Och du förstått att du
varit din egen granne
i ett utomjordiskt Jag

Som trampat skaller
-ormar och äggskal

Och varit ett stöldgods
i dig själv

Som besökt andras dröm
-stunder på jorden mellan
mjuka kuddar och täcken

Och du som alltid stått så stadigt
Med fötterna på jorden!

Och vetat vem och vart du
varit på väg. ..

Vet nu att du är delbar och
delar dina delar med alla
andras tankar här i världen

Men bara för den föreställning
som nu för tillfället är utställd


En annan sommarmorgon
Vid solens första strålar

Under knotiga Ekgrenars
lövsus kommer du då
Att deltagande ingå där. ..?

Och befinna dig i din egen
dröm
och inte i någon annans?














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-13 18:20



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint tänkt att vi inte bara finns i vår egen kropp och egna tankar utan att vi har delat upp oss och finns hos fler. Här kan man tala om gemenskap!
2022-01-14

  Eva Langrath VIP
En text som får mig att tänka till i flera varv.
2022-01-14

  Bodingen VIP
Sista raderna, frågeställningen är ju relevant men omöjlig att besvara såtillvida det inte finns ett dolt chip nånstans inne i hövvä...
2022-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP