Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blysmaragder

Tack för allt,
för alla bragder
blev till sten
och blysmaragder
runt min hals,
ditt bittra salt
förblindar mig
jag kastar allt,
jag kladdar över
din pannå,
river ner
din dimridå,
den dövar mer
än väcker,
hindrar mig
att glömma
bort identiteter,
bruk och seder,
tomma drömmar
som förleder
vill jag skippa,
låt mig slippa
tacka dig
för blinda spår,
tomma drömmar,
gamla bragder,
blysmaragder,
tack ändå.




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-17 13:26



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Låter som skenet bedrar när det gäller blysmaragder, gillar metaforen:)
2022-02-02

    Sefarge VIP
Ej lätt rimma med konsekvens
Och djup som i denna Dikt
Lysande imponerande
Tack!
;)
2022-01-17

  bohemen VIP
Intressant dikt! Men, rimma gärna mer!
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP