Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömma vid datorns skärm

Första månaden av året är halvgången
och visst, det har blivit ljusare

men mörkret har inte blivit mindre
ingen minskning på maktbegär
girighet och strid

köplatsen för vårdbehövande är lång
och kurvan för sjuka i covid-19
visar ingen nedgång!

Jag tänker på det mödosamma liv
vi alla har
tänker på vår framtid

önskar mindre plats för ordbajseri
önskar mindre kiv
och mer av vett och sans

O, att mötas av en solig dag
av ömsinthet och rolig fantasi
fågelsång och saft
ömsesidigt lyssnande
till varandras drömmar!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-13 21:56



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Jag lyssnar till dina (våra) drömmar.
2022-01-16

  Anya VIP
Läser och nickar. Mycket ordbajseri blir det. Tror de kloka skulle behöva göra sig hörda i större utsträckning. Precis som du gör i din dikt.
2022-01-16

    Lena Söderkvist VIP
Du beskriver två ytterligheter väldigt rakt. Livet blir vad vi människor gör det till, och inte ser det bra ut. Men, som du påpekar, det finns goda alternativ.
2022-01-15

    Lena Staaf VIP
Här sätter du ord på det som så många tänker och känner när orosmolnen hopar sig. Den sista versen gör att solljuset bryter in.
2022-01-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, man kan bara hålla med dig om det du skriver i din tänkvärda fina dikt.
2022-01-14

  ULJO
fågelsång och saft.
Fin kombo
2022-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP