Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kometsvansens riktning

Svansen på kometen syns inte
men jag ser
ett hav av vuxenben
ett sjörövarskepp
kattögon och sandslott
mormors palettblad
förväntan
stora varma händer
som håller
sen släpper
vid skolgårdens dammande grus
rader av bokryggar högt upp
insikter
superhjältar
som blir föräldrar
som blir övervakare
ändlösa somrar
cykelturer utan mål
blickar som gör ont
som tränger in
Som kärlek
och snurrande rum
ett liv på natten
i en stad som krymper
och kväver
och språnget
ut i frihet
in i ansvar
in i berättelsen
om nya liv
om rädslan i att bära
det som är skört
som livet
man väntar på
som kommer
som går
tills man förstår
att man inte förstår
varför
men svansen på kometen syns inte
trots att den kommer närmare
och närmare
och närmare
och




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-13 23:21



Bookmark and Share


  Linda Olsson örn
Underbar text
2022-01-14
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP