Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Matt.25:10, Hebr.11:13-16. Lift up your heads, oh ye gates!


Inmarschen


öppna portarna, du stad
öppna portarna, du land
öppna min syn, mina öron och sinnen
öppna mig för denna sköna vind.

klättra in! vi främlingar tillsammans,
ensamma i en mycket stor folkmassa.
vårt inre är rikt av klirrande rop
för att hålla oss startklara och beredda.

klirr bredvid tvivel om syftet
ifall jag skulle tappa fotfästet
finns det då en himmel,
ett moln, att lägga huvudet i?

ovanför landet som vi har slitits ifrån,
ovanför molnen som täcker vår syn.
finns det en himmel som inte blinkar
utan bara får oss att skåda bländande ljus
som varken välkomnar eller avvisar
utan bara kastar ett skarpt blått sken
mot våra ögon, våra rädslor, våra drömmar?

upp, vi främlingar! gån in tillsammans
utan att frukta för att möta, för att passera
genom denna ointressanta, dömda slätt,
genom detta likgiltiga mått
för vad våra gröna liv betyder.

kommer våra resor att radera horisonter
eller eskortera oss artigt tillbaka till land?
när vi främlingar gör vår ankomst
till förbundets och löftets land
och drar för gardinen till mörkrets dal
och reflekterar verkligheten bakom skuggorna.

kommer våra öppna ögon
att hålla den där himlen,
den där himlen som aldrig blinkar?




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-14 00:17



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket fin dikt som får mig att tänka på "jag är en gäst och främling" en dag ska jag komma hem.
2022-01-17

  Ulf Lundin VIP
En fantastisk text om "något bortom bergen". Jag stannar länge vid texten och läser om och om igen. Vi har alla olika tankar om detta "bortom". För mig är det hemlandet. Här är jag "en gäst och främling".
2022-01-14

  Bodingen VIP
Låter som en fin plats, ser en fantastisk bildserie.
2022-01-14

  alicja lappalainen VIP
Ett försök eller önskan att lösa den känsliga ambivalensen mellan sacrum och profanum.
2022-01-14

  Ulf Carlsson VIP
"Länge jag trängtan förnam
att få undrande blåsa
livets grumlande damm
från min bägares vatten,
smaka en klarare dryck,
stiga närmare natten".

Heidenstam: "Jairi dotter")
2022-01-14

  Jeflea Norma, Diana. VIP
en kraftfull dikt om rädslan för invasion, låt oss sova gott för det, ytterligare 200 år. Om vi ??kliver på stranden och möter flottiljen och vi förblir i snödroppepositionen förstår de att vi väntade på dem med en tulipan. Det säger i alla fall rumänerna. Sverige är inte hotad, och Rysland kan inte föra krig på våraktig väder när lera försvarar förflitning av fordoner.USA har anlitat väder spioner ...
2022-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen