Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


EN KÄRLEKSFÖRKLARING TILL DET VACKRA

 

Där ifrån hyttans fönster såg jag ut över

havets oändlighet

allt detta vackra som mötte mina ögon

var som en saga

jag såg hur mitt breda leende speglades

där i fönsterglaset

 

naturen var så överväldigande storslagen

i sin uppenbarelse

att betrakta dess skönhet berörde mig

alltid lika djupt

så tårarna på min kind blev en kärleksförklaring

till allt detta vackra

 

molnen över viken såg ut att vara målade

av Michelangelo

där de gled så tysta över detta

mitt drömmarnas land

ja hela upplevelsen var som en av mästarna

skapad symfoni

 

min egen frivilliga isolering här vid havet

var nu snart över  

denna plats hade lärt mig och närt mig

en obetalbar kunskap

kunskapen om att inte sträva upp mot molnen

innan jag själv lärt mig

 

….att flyga

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-14 10:03



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fågel Fenix och Ikaros
var har de oss att lära
jo att skönheten överträffar allt
bäst att stanna där den är
och inte fly bort
till något som ändå inte kan nås

2022-01-15

    Elisabeth Nilsson VIP
En intressant och tankeväckande dikt med underbart foto därtill.
2022-01-14
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP