Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Found Objects & Readymades

Gångjärnen
från de utbytta boxgrindarna
är långa i ansiktet
i bakplåtens sandlager
när Bolts & Screws Series
växer fram
under kameran

Katten
är fullt upptagen;
äter snabbt ur skålen
på köksgolvet,
med tankarna någon annanstans,
dit han omedelbart ämnar sig,
som en unge som vill ut och leka
igen,
fast allvarligare

Jag kliver ur migränen,
verklighetens detaljer
träder fram igen,
den ena efter den andra

Morgonen molar, kutryggig

Huvudet värker
som en motvillig gryning
i havsbandet

Jag lägger mig ett tag igen, nyss uppstigen,
och läser Allen Ginsbergs Kaddish;
får visioner av nedre Manhattan
och hör inom mig Joni Mitchells
Song for Sharon

Världarna andas ofrånkomliga,
på rygg
i gamla skeenden

Sedan katten bet mig
till akutbesök på Lule Jourcentral
och tio dagars antibiotika
får han inte längre ligga på min bröstkorg;
inte sova i sovrummet

Världen har förändrats,
katten blir mer katt,
jag mindre människa

Det känns ödsligt

Mina ögon rör sig
oroliga
i ansiktet

Vi är alla offer för evolutionen;
för universums tvingande omständigheter;
för alltför stora frågor,
alltför grymma svar
och alltför många obegripligheter

Björn Borg
gjorde ett misslyckat come-backförsök
Nu försöker Putin återupprätta Sovjetunionen;
skaffar på klassiskt manér förevändningar
genom att ställa omöjliga krav

Dylan börjar bli för gammal
och jag är bara åtta år efter...

Jag har mycket otalt
med mig själv

Håret är försvunnet
uppe på hjässan

Bästa utvägen ur kroppen
letar sig upp genom huvudet

Jag känner mig som skorsten,
minaret,
missilsilo

Tankarna ruskar på sig,
lägger sig i en bakplåt
fylld med sand från grusgropen i Lassbyn
och ser långa ut i ansiktet
bland muttrar och brickor
i ett konstnärligt spel
med readymades och found objects




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2022-01-14 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP