Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om ett spårlöst försvinnande, eller hemkomst


Sista tåget från Nonsens


stämningen dog före eftersmaken,
lamporna hann slockna innan det
stod honom klart,
Tåget hade gått med allt fint bagage


Att bli hysterisk hjälpte knappast
så han svalde hårt och tog av sig
hatten av Kanadensisk bäver, tog
en sup från pluntan och blundade

sen av med skorna, kravatt, kavaj,
slips och skjorta sen byxorna, sist
strumporna lite hövligt högtidligt

cigarren lämnade han att ryka ut
på ett askfat i väntsalen medan
klockat gick medan allt stod still


Titlarna han erkänts blev sakta
till en hög bortglömd aska där
han barfota lämnade den ligga








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-15 00:06



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Var skall man med titlar till
när man i kistan ligger still
2022-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP