Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Nils August Flodéns grav

Jag fann din gravplats bakom bygdens kyrka,
bland tusen vilande vid snöig gång
i hopp om att du gåve mig den styrka
att fatta pennan, skildra bygdens sång!

Ditt livsverk tronar ståtligt på min hylla,
sågverkspatroner, vers på dialekt.
Nu skiljer oss blott jordens täta mylla
samt hundra år som tiden har förtäckt.

Om du mig diktens fackla vill förära,
att föra vidare ditt dyra arv,
så svär jag högt och helig att den bära

i högaktning och strävan utan slarv.
Vad än du nu må hava för bestyr,
må himlen vara fylld av “Äventyr”!




Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-15 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus