Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En komtemplation.


Allt rött


du kan säga att det var Kina
på grund av allt rött
och hur vi ser ut
som vi känner oss här,
inte där.

jag kan säga att jag behövde mer tid
för att se allt det röda
och hur det ser ut
i varje liten detalj
i en färg.

vi kan inte säga att det var tiden
eller om allt fortfarande är rött
som det nu ser ut för oss
som vi känner det
inte här.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 170 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-16 00:06



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Estetiskt tilltalande symmetrisk komposition byggd på antitetiska ordlekar med personliga pronomen och med en röd ariadnetråd som enda trygghet.

Här anas lika delar av personlig och nationell ideologisk ambivalens.

2022-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen