Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KAFFE MED DOPP

Visst verkar världen vara vild och vriden,
som en spiral, som universum självt
och inkrökt synes ofta själva tiden.
Jag pratar därom med min äkta hälft.

Vi dricker kaffe, äter någon kaka
och dryftar världen i vår lilla vrå.
Vi doppar bullar, sörplar, pratar på
om världen runt omkring, jag och min maka.

En kaffestund att dryfta dagens frågor
är en nödvändighet i livets strid.
När världen verkar vrida sig i plågor,

behövs en stund med kaffedoppets frid
och bullar ifrån mikrougnens vågor.
Jag och min hustru ger den daglig tid!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-16 13:17



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
"Gevalia när du får oväntat besök":)
2022-01-16

  Emanuel Sigridsson VIP
Du får mig att tänka på något jag skrev i vår skoltidning. Jag skrev om eleverna som sköter sig, att de är som en kopp kaffe vid rätt tid. Kanske låter konstigt, men eleverna förstod. Jag hade en kaffekokare i min sal. Den dag människan förstår vårt beroende av de små tingens Gud. (Copyright Arundhati Roy) har vi tagit ett steg mot det bättre.
2022-01-16

  Nanna X
Jättefin sonett! Kaffefrid tillönskas er.
2022-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP