Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om allas lika värdighet

Snälla snälla snälla
ingenting är svart och vitt
allt är vårt och ditt är mitt
till svars kan man ingen ställa

Jag säger först "ciao bella"
sedan blir allt mindre fritt
och när jag mina planer smitt
så slutar de att gälla

Kan jag istället falla
för den som du just är
och dig vid namn kalla?

Jag lovar och jag svär
jag är precis som alla
och har samma begär




Bunden vers (Sonett) av Bengt H VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-16 20:10



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
fin sonett om önskan att möta upp med så lite förutfattade meningar som möjligt... "att falla för den som du just är och dig vid namn kalla"
och bli kända som vi är i en upplevelse av samhörighet... "jag är precis som alla
och har samma begär"
2022-01-19

  SatansSon
Ingenn är lik dej
2022-01-17

  lodjuret/seglare VIP
En text jag kan tro mig förstå, men samtidigt kan jag inte hålla med om budskapet i den. Dels är vi som människor inte alltid 'rättvisa eller demokratiska', dels är vi som individer så olika som önskas mest kan. Även om det stundom sägs att rent psykologiskt så är människor antingen följare (ungefär 95%) eller så är vi ledare (ungefär 2 %) de övriga vinglar gärna litet hit och dit, ibland tror de att de är följare och en hel del vill gärna kunna se sig som ledare men klarar helt enkelt inte av uppgiften. Ibland blir någon 'utsedd att leda', exempelvis om den som skall leda 'inte är tillgänglig', exempelvis 'bortrest', 'sjuk', 'död' eller bara 'borta'. I programmet om amerikaner som söker sina svenska rötter, sägs det att svenskar i gemen inte vill börja ett samtal om det inte är 'av nöden', vilket jag anser är fel. Stå utanför en restaurang, en klagomur av något slag, en stackars 'ansvarig för dagen' och de flesta människor pratar som om de hade betalt för det. Oavsett var 'vaggan' stod. Utom i vissa undantagna fall. Som under färd exempelvis. Då finns det en majoritet av människor vilka 'håller matintaget stängt' och har givit 'om blickar kunde döda' skäl att upprepas...
2022-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP