Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkningsprocess

 

Matfettet skvätter

En uråldrig ödla fräser efter att vaknat
av det förändrade klimatet
Jag kastar mig framstupa mot köksmattan
men träffas ändå av det frätande spottet

Lamslagen lägger jag ner mina vapen
För fram mina handleder
in i kökskransens bedövande brus

Tänk hur en alldaglig syssla som att steka korv
kan vända upp och ner på livet
Brännmärka en för all framtid
Lämna efter sig sår som kanske aldrig läker

Eller åtminstone får oss att tänka till en extra gång
på vad vi utsätter oss själva
och vår omgivning för
bara för att överleva vardagen

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-16 23:03



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tänkt att orden kan få en sådan fläkt och fart av en vardagshändelse. Gillar flödet i orden.
2022-02-01

  tom boreland
vardagen är tuff
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP