Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evig vädjan

Melodi: Freude, schöner Götterfunken (L.v. Beethoven)

Varför viljen I ej köa
orden som mig glatt en gång?
Kommen hit och låt mig ströa
er med glam och jubelsång!
Till min penna sänken er neder
fyllen den nu med fagra fång
Glömmen alla hemska eder
Fästen er vid sockertång

Glädjen nu den skaldekvinna
som så länge tystad var
Skynden er att stället finna
det som passar och finns kvar
Stämmen upp med all eder gamman
fyllen poeten strax med fröjd
Kommen alle här med flamman -
den som skänker verket höjd!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-17 02:28



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Freude, schöner Götterfunken, är en underbar sång, lärde den redan som barn och nu finns den i mitt inre. hm... skönt med sånger som ljuder inombords. kram till dig Caprice från Monika, finlandssvenska, som älskar sköna gamla sånger. Ha det gott!
2022-01-22

    Lena Söderkvist VIP
Mustigt och högtidligt på en gång, ja, så kan det bli när man vågar sig på gammal svenska och har rytm och rim i håg. Styvt gjort!
2022-01-22

  Nanna X
I sann Beethoven-anda, lite pampigt sådär. Jag uppskattar särskilt sockertången.
2022-01-18

  ULJO
Du gör det bra. Sätter nya texter på kända melodier
2022-01-17

  Monika A Mirsch VIP
Vi sjunger
för dig
med dig
och L.v.
i natten -
tack
för skatten!


2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP