Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gängkriminalitet

Ett barn som blir konsekvent negligerat
blir en tickande bomb
både för sig själv
och sin omgivning

Trippelt utanförskap skadar
i hemmet
i skolan
och i samhället

En gemenskap
som håller de fattigaste
mest behövande utanför
är inte värd namnet

Drömmen om folkhemmet
är allas dröm
om en  bostad
och arbete åt alla

Den som bäddar med respekt och tillit
kan vänta på kärlekens handlingar
Den som bäddar med osynligt våld
kan vänta på fysiskt motvåld

Du svenska socialmodekrat som lärt dig rida
på Per-Albin Hanssons
och Selma Lagerlöfs vingar
sjung med i vår gemensamma sång

Välkommen hit
Vem du än är
Var du än är




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-17 02:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Otrygga barn blir lättare indragna i kriminalitet.
2022-01-17

  Kungskobran VIP
Kom hit kom hit i hundratusental
vi har mycket pengar kvar
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP