Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Persongalleri intill skuggan av Solen


En diskussion av komplex dignitet

En författare, filosof, vetenskapsman

Och en estetiker hade samlats för

Att diskutera ämnet mobbing

Det hade inkommit anmälan till en redaktion om

Att det hänt mobbing av en person

Och de ansåg att de måste diskutera detta

För att komma någon vart med händelsen

Författaren sa ”Det sägs att man ska klara sig själv.

Men vi måste samarbeta

Om vi ska komma någon vart med detta”

Filosofen menade på att ”Hur ska det gå till?

Det är mycket som är svårt. Något av det svåraste som

finns är att bekämpa en orättvisa utan

att vara orättvis själv. Detta handlar om

huruvida några regler har brutits eller inte?!

Gruppens regler det vill säga” sa han

De andra nickade och vetenskapsmannen sa

”Går det att åtgärda mobbing utan

att det blir mobbing tillbaka???

Mob som är ett engelskt ord betyder som

vi vet folkhop, grupp eller pöbel.

Om det ska vara mobbing bör det ha

varit en grupp av människor som varit

på en enskild individ.”

Estetikern sa ”Jag anmäler på en gång.

Är det någon som inte sköter sig anmäler jag”

Vetenskapsmannen inflikade ”Vad är att inte sköta sig?

Sånt som uppfattas som kränkande?

Kränkande av ordet Krank är ett ord från tyskan som betyder sjukt

eller dåligt ungefär. Det rör sig med andra ord om en

Subjektiv värdering som utpekar något som dåligt.

Uppfattas det som trakasserier har det med

oönskade kontakter t.ex. att göra”

Filosofen sa sedan ” Om man ska gå samman

flera stycken personer och samarbeta mot

och åtgärda de som ansetts mobbat bör man

veta vad som verkligen hänt. Vad har hänt?

Vilka bevis finns det?

Man kan inte åtgärda något sådant utan bevis.”

Estetikern menade på ” Jag vill inte delta med

några sorters åtgärder. Särskilt om man inte är

insatt i vad som verkligen hänt!?”

Författaren tog till orda ”Och är det verkligen rätt

med en grupp åtgärd mot en eller flera som blir

anklagad för mobbing?  Tänk om det är falska anklagelser?

Hur blir det då?” sa han sedan

”Vem tänker på den som drabbats?

Man måste tro på att det är sant det som den

som drabbats har inkommit med i en anmälan” sa estetikern

”Sant eller falskt?? Vad är sanning?

Det kan och ska undersökas” Sa vetenskapsmannen

Författaren menade på ”Hur ska vi göra då?”

Filosofen tog till orda ”Vad kan vi enkla tänkare

göra åt en sån komplicerad fråga??”

”Ska inte detta skötas centralt av en redaktion?”

Sa vetenskapsmannen

”Redaktionen tittar förmodligen på det”

Sa estetikern

 

Taleptox Skrev

Den 20220116

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-17 05:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP