Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4.30 måndag morgon

 

 

 

När jag lämnade sängen
hade dagen inte vaknat

det var mörkt och tyst

längtade efter vårens grönska
och koltrastens sång

sakta återkom ljuset

då såg jag knopparna på hortensian
som klättrar på berget

och koltrasten
som sprätte bland fjolårslöven

stod stilla en stund
och njöt av vårens budbärare




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-01-17 09:57



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
En vacker text som på skickligt sätt
visar hur ljuset öppnar upp för
vårens sceneri.
2022-01-19

  Susen VIP
Vårtecknen är som små lyckopiller av glädje. Fint skrivet
2022-01-18

  Feliaxel VIP
Skönt att kunna njuta av naturens små förändringar i dessa tider
2022-01-18

  Niliboy
Ja huga ligen den härliga våren är i antågande! Fin känsla!
2022-01-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken härlig upplevelse! Ser diktarjaget stå där och uppskattar dessa gåvor som naturen ger!
2022-01-17

  Eva Helene VIP
Vilken bra start på dagen, gäller att ta tillvara på det hoppfulla, som här! Fint!
2022-01-17

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken känsla din dikt väcker!
Hos oss är det snålblåst och blankis,
det gäller att klara sig från att ramla.
Man våren kommer, som dikten påminner om.
2022-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårtecken i vintertid, skriver du så fint om. Vad man längtar!
2022-01-17

  ULJO
Så fint
2022-01-17

    Lena Staaf VIP
Ja vårtecknen finns där om vi tittar efter ordentligt! Fint skrivet.
2022-01-17

  Sparvögat VIP
Vårljusets tecken, så efterlängtade…
2022-01-17

  Öknens Ros VIP
Väntans tider, värd att vänta på, vår ljuvliga vår.
2022-01-17

  Kungskobran VIP
Snart är den här
med blommor och bär
2022-01-17

  Maria Sundelin VIP
vackert
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP