Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kan du glittra så?

Åh, kära trogna sol

Hur kan du göra allt så vackert?

Nu när morgonen kommer smygande

Då får du de kala lönnarna att glittra

Deras grå stammar, deras späda grenar

Du dränker min gård i ditt försonande ljus

Jag tror du säger till mig: Försona dig!

Ja, då kan jag bara försona mig med mig själv och livet.

Denna stora ofattbara gåva.

Låt mig bli stilla och vörda det jag ser...

 




Fri vers (Prosapoesi) av bohemen VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-17 11:10



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint diktat om sol och ljus!
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP