Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staffansritten

Dom red i natten

natten till annandan

Dom red som galningar

riskerade sina liv

Dom red till källor

där hästarna fick dricka

dom trodde att vattnet var läkande

dom sjöng utanför gårdarna

i snö och kyla

de gamla Staffansvisorna

Väntade på att pigorna skulle tända ett ljus

komma ut och ge dem mat och brännvin

Denna vackra gamla sed  -- Staffansritten

Den förbjöds redan på 1800-talet

När den urartade i fylleri och slagsmål.




Övriga genrer av bohemen VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-17 11:26



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Är det inte det som kallas raggare idag?
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP