Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikedom och mer rikedom


Att lägga saker på hög;
bättre saker än din nästa,
fler saker än de flesta

så att det räcker att fylla
det hål där du själv
skulle ha varit

Från starten knådad, kavlad
skulpterad och härdad
till statisk form
av andra

Stelnad i mall
där andra valt
vad viktigt är

Ditt bländvita leende,
visat likt vargen
som vill äta den svagare

Din ovilja att prata
om viktiga ting

Om vad som gör människan
större än en människa

Och de underbara tankar och idéer
som man inte kan tjäna pengar på

Fattig är den som inte törs
se sig själv i ögonen




Fri vers av Ruda
Läst 73 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-17 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda