Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett jubelår

en vision slår ner i min ande
en eftermiddag i södern

i ett fattighus
en hatets unkna boning

i det enda rummet betraktar jag ynglingen
som söker febrilt
efter lämpligt handeldvapen på nätet
det har fallit på hans lott
att dräpa för familjens heder

det är hans födelsedag
äntligen har han åldern inne
hans sorgklädda mor eggar honom
hatet har kletat sig fast
på de kala betongväggarna
hit in når inte solen och fågelsången
femhundra år sätter sina spår

offret ska jagas
om så till världens ände
ansiktet skjutas bort
kroppen förnedras

avgrunden är bottenlös


visionen bränner sig in i djupaste djup
år av kamp
inte jag
vill inte kan inte
ta någon annan

"Du kan göra skillnad. Du kan skriva historia!"

efter ett decennium
kapitulerar jag
och vägen öppnar sig
en högre väg
en väg jag inte sett
en jämnad väg

sätter den på pränt
visionen
detaljer strömmar ur en inre källa
ögonen betraktar klentroget
en himmelsk strategi
överlägsen mitt förgiftade förstånd

känslan av att vara utvald
av Honom
kan omöjligt beskrivas
men om jag ändå försöker

- Han går före




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-01-17 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP