Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vinter


att krypa ner

solen kryper ner i grantopparna
skuggan tar tag i frosten
och sätter den på plats

röken kommer ur skorstenarna
det luktar björk,
en doft av sommar

tårna fryser i tfflorna
iväg till vedboden
och den lagrade värmen

tystnaden breder sig
vinden tar sats
efter ännu en storm




Fri vers av tom boreland
Läst 206 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-17 16:36

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Du beskriver levande.
2022-02-05

    ej medlem längre
Fin. Inte minst " att krypa ner:" I grantopparna. Men för också tanken till att krypa ner, genom grantopparna till värmen. Mot kyla och storm.
2022-01-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland