Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetens lov

 

 

förr hon levde i ständig vånda

fruktade varje vecka månda'

helgen helgad var

den hade hon kvar

 

då hon friheten prisade

och friheten firade

ingen rädsla, ingen skam

ville ta världen i famn

 

då fylldes hjärtat med längtan

var fyllt av livets förväntan

då var himlen alltid blå

men det var inte alltid så

 

vägen hem jagad av plågoandar

nu går hon där och vandrar

känner bara lycka

här kan ingen tycka

 

att hon ful och värdelös är

här är en annan atmosfär

all spott och spe hon utstått

det som tycktes vara förutspått

 

det är glömt och begravet

ej längre finns kravet

att vara andra till lags

hon längtar inte tillbaks

 

mot framtiden hon siktar

mot horisonten hon riktar

där väntar hennes öde

ett ständigt flöde

 

av sällan skådat slag

med många förslag

att välja och vraka

en del att försaka

 

hon hittat sin syssla

med det hon vill pyssla

tillfreds med sitt liv

tar en drink med oliv

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-01-19 09:31



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Dry Martini, huga! ;-)
2022-01-21

    Lena Staaf VIP
Fin dikt med,lyckligt slut. Det skulle man önska alla som är på jobb där de vantrivs men inte har möjlighet att lämna.
2022-01-19

  ULJO
Plötsligt händer det.........
Fin dikt om förändringens vingslag.
2022-01-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Så bra diktat och rimmat! Livet kan förändras, fast man ibland har svårt att tro det.
2022-01-19

  Kungskobran VIP
Det gäller att välja rätt
och hitta hem
Fint diktat
2022-01-19

  Sparvögat VIP
Här vilar förändringens vind och du tecknar den så fint…
2022-01-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om liv i förändring, från mörker till ljus.
2022-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP