Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Ett Fönster i vår Värld


Drömmarnas kolonisering

Det du drömmer on natten

Kan på dagen tvättas bort med vatten

Några dagar senare har du glömt vad du drömde

Nästa gång drömmer du om något helt annat som du sedan glömde

Det du om natten långsamt I sömnen drömt

Kan på dagen vara så förtretligt bortglömt

“De koloniserar till och med ens drömmar” sa Marta Benivides

från El Salvador I dokumentär Shadow World avsides

Som om drömmarna kan bli ockuperade av andra

De drömmar du drömt kan man endast för dig klandra

Om de talar om för dig vad du drömt

Utan att du minns vad du egentligen glömt

Om du kommer ihåg dem kan de blivit tagna

Av kolonisatörer som påtvingat dig dem så falna

Det är drömmarnas kolonisering vi möter här

De som försökt tvinga på dig sin makt så dig den klär

Som om du på riktigt drömt det du trodde var sant

Att du blivit en från Indien galen elefant

De inbillar dig teorier att du skulle vara som ett djur

Deras projicerade påtvingade drömmar som ligger på lur

De försöker flytta över sina idealtankar på dina drömmar

För att ha makt över och behärska de områden

du så ihärdigt håller I dina tanke tömmar

Långt borta är den sanna drömmens nåden

Kvar blir de drömmar de försökt plantera på dig

Som du önskar byta ut mot de sanna drömmar du haft I dig

Men I de sanna drömmar du verkligen drömt är du fri

Oavsett om några försöker få dig att drömma som de vill

Glöm inte de sanna drömmar du drömt som vi

Kan få återberättade för oss utan att de blivit koloniserade

 

Inspirerad av dokumentärfilm Shadow World av Johan Grimonprez

 

20161108

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-01-18 05:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP