Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


På starka ben

reser sig alltid barnet
då barnhagen vuxit sig trång
själva livet kan inget sätta bakom galler
inget kan beskära den livskraft
som alltid mot ljuset sig strävar
Allemansrätten blir den nyckel
som sätter snurr på folkets cykel
då färdas vi på starka ben
längs grusiga vägar
river förtryckets asfaltsmonument
och bygger våra egna slott
drömmer våra egna drömmar
där vi inte lever av fattigmanskost
och vi stegar oss fram i livet
med det rätta drivet





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2022-01-18 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP