Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Persongalleri intill skuggan av Solen


Biografisk notis

Två män sitter på ett café

Vid samma bord

Och sneglar på människor

Sörplar i sig kaffe och en biskvi

Den ene mannen tycker

Att ingenting händer

Den andre mannen tycker

Att det händer så mycket

Så olika uppfattar de

Tillvaron och världen

Så olika världsbild har de två

Den ene mannen vänder sig

Till framtiden och blickar

På det som komma skall

Den andre mannen vänder

Sig bakåt åt det förflutna

På det som varit förr

Den ene mannen säger

”Det är antingen-eller som gäller.

Folk är inte intresserade

Av det förflutna. Dom

Förkastar det sedan de läst

Historia längtar de efter något nytt

I framtiden”

Den andre mannen säger

”Det finns bara två alternativ

Folk är intresserade av historia

För att veta vart man ska

Ska man veta vart man kommer ifrån”

Deras samtal avslutas abrupt

Av att en tredje man sätter sig

Vid samma bord

”Vad tror du om vårt samtal

Om historia och framtiden?”

Frågar en av männen den tredje

”Jag tror det kan vara både-och

Både det förflutna och framtiden

Det är det tredje alternativet”

Svarar den tredje mannen

 

Taleptox Skrev

Den 20220118

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-01-18 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP