Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Kassandrakomplexet" = den frustration som uppkommer när någons varningar och förutsägelser inte tas på allvar.


KASSANDRAKOMPLEXET

En del av sajtens domedagsprofeter
får slängar av Kassandras skuldkomplex,
när inte många ur sin slummer väcks
trots visslingar och smattrande trumpeter.

Statt upp! Statt upp! Den nya dagen bräcks!
Vår jord, den lilla, blå ibland planeter
riskerar invasion av giftigheter
tills den av krig och pest och ondska knäcks.

Hur skall vi orka leva med varandra,
när solidariteten ständigt stäcks
och poesin tar sikte på att klandra?

Försök att alltid lyssna på Kassandra,
men inte så att tron och hoppet släcks!
Tillsammans kan vi sedan framåt vandra.














Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-18 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP