Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pågens fiskeri

På solig brygga satt en sommardag
En liten påg och fiska mört och sarv
och abborrglin som gärna högg på larv
Han njöt av detta lilla företag!

Och flötet guppa skumt, en mört rätt svag
till ytan drogs men fler än en som tarv
den mörten hade för snart gick som harv
en gädda som fick mörten i sin lag!

Och linan tjöt då sommarvinden i
På bryggan kämpade förtvivlad påg
Tills linan brast och gäddan undgick fat

Ett snöpligt slut på pågens fiskeri
Men bortom sjön där gungade ju råg
och modern ropade från gården: ”Mat!”




Bunden vers (Sonett) av Roggebogge VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2022-01-19 01:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP