Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

I tavlan jag fått
växer ett vinterlandskap fram
med människor
som i en Bruegelmålning
Livet framträder
ur ett till synes slumpmässigt
mönster
Mitt liv är ett vinterlandskap
med människor
som åker kälke och skridskor
eller bara flanerar
omkring
Mitt liv är inte den direkta
anblicken
av ett mönster på en tavla
Utan det växer fram
Tar plats
Flyter ut över målningens inre
gränser
Så finns jag i allt
Gränslöst




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 81 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-19 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström